Bulgarų virtuvė

Bulgarų virtuvė yra įtakota slavų, turkų, graikų tautų, todėl šalies svečiams gali pasiūlyti itin turtingą meniu. Ypatinga reikšmė yra teikiama daržovėms, kurios gardinamos įvairiausiais prieskoniais ir naudojamos gausioms salotoms bei troškiniams. Dažniausiai vartojami prieskoniai – česnakai ir riešutai.
 
Labai populiarios tirštos, karštos ir šaltos daržovių ir mėsos sriubos, ožkos sūris, mėsa, kuri yra daugelio patiekalų pagrindas. Ypač mėgstama aviena. Bulgarai taip pat gamina žvėrienos bei laukinių paukščių mėsos patiekalus. Laukinių paukščių mėsa dažniausiai verdama ir valgoma kaip šaltasis užkandis. Iš kiškienos, elnienos arba stirnienos gaminami kepti ir troškinti mėsos patiekalai. Maistą bulgarai dažnai patiekia moliniuose induose.
 
Iš saldžių patiekalų labai populiarus  rožių medaus bei žiedlapių džemas, chalva, šokoladinis pyragas, baklava, įdaryti obuoliai ar kiti vaisiai su sirupu, turkiški saldainiai.

Populiariausi patiekalai

Tarator - šalta rūgpienio sriuba su agurkais, sviestu ir prieskoniais;
Giuveč - užkeptas orkaitėje mėsos patiekalas, paruoštas su daržovėmis ir rūgpieniu;
Šopska - salotos su bulgarišku avies arba karvės pieno sūriu brinza;
Mmusaka - malta mėsa su bulvėmis, kiaušiniais ir baklažanais;
Banica - sluoksniuota tešla, įdaryta brinza ir mėsa;
Lukanka - rūkyta dešra, dažniausiai vartojama kaip užkandis;
Kavarma - kiaulienos, veršienos troškinys su svogūnais ir grybais;
Kebabčeta - ant iešmo kepta malta mėsa su prieskoniais;
Sarmi - ryžiais ar mėsa įdaryti vynuogių ar kopūsto lapai;
Imambajaldy - baklažanai, įdaryti įvairiomis daržovėmis ar mėsa;
Garaš - šokoladinis tortas.
 
Bulgarija garsėja savo vynais, kurių žinomiausi yra: „Sophia Merlot“, Sophia Cabernet Sauvignon", "Sophia Muscat Melnik", "Rosenthaler Kadarka", „Monastirsko Szuszukane“.
 
Dar vienas tradicinis Bulgarijos gėrimas – rakija - iš vaisių gaminamas stiprus alkoholinis gėrimas. Gaminama  grapa, uzo ir įvairių rūšių rakija. Geriama labai stipri kava, žolelių arbatos.

Suvenyrai
Bulgarijos kurortuose bei turizmo centruose gausu įvairių suvenyrų, bet populiariausi vietinės gamybos keramikos, odos, vario, sidabriniai rankų darbo dirbiniai, audiniai, ikonos, įvairūs suvenyrai išdrožti iš medžio ir, žinoma, Bulgarijos vizitine kortele tapęs rožių aliejus bei kvepalai.